Online workshop

Let's Zoom!

Vanaf nu kan je onze bewezen succesvolle Scooter-theorie theoriecursus online volgen! Meer dan 98% slaagt in één keer bij Scooter-theorie.be via het online (live les) lesgeven. Het enige wat de cursist hoeft te regelen is een computer, laptop, tablet of telefoon met camera, microfoon en een goede stabiele internetverbinding! Op de dag van je scooter theorie-examen volg je voorafgaand onze Scooter theoriecursus, zodat je goed voorbereid je examen in gaat!

Ben je benieuwd hoe Zoom werkt? Lees dan verder.

Wat is Zoom?

Zoom is een Clouddienst waarmee je een virtuele bijeenkomst mee kunt houden. Alsof je met elkaar aan een grote tafel zit, maar dan via het internet. Je moet wel minstens een microfoon en luidspreker hebben aangesloten op je PC en eventueel voor video een webcam. Bij een laptop is dit doorgaans al het geval, net als op je mobiele telefoon of iPad.
Stap 1

Installeer Zoom

Om Zoom te kunnen gebruiken moet je een gratis stukje software installeren. Dit moet je installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Kies zelf het apparaat wat je het prettigst vindt.

Installatie op je Computer:

Ga naar de download pagina van Zoom:
1. Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads)
2. Installeer het op je computer. Bekijk dit filmpje als je nog wat extra uitleg wilt over de installatie van Zoom.

Installatie op Android telefoon of tablet:

Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom Cloud meetings app en installeer deze.

Installatie op iPhone of iPad:

Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.
Kom je er niet aan uit, kijk dan naar dit filmpje op YouTube

Stap 2

Deelnemen aan de
Zoom meeting

Na je inschrijving van de bromfiets theoriecursus ontvang je van ons een email met de link naar de Zoom meeting. Klik op deze link en je krijgt in je browser de mogelijkheid om de meeting te starten via de Zoom applicatie die je geïnstalleerd hebt. Is de installatie niet gelukt? Geen zorgen! Je kan altijd nog via de browser deelnemen.

Gaat dit allemaal iets te snel voor je? Bekijk dan de video met uitleg over hoe je kan deelnemen aan een Zoom meeting!