Theorie examen

Bromfiets theorie-examen cat. AM

Om je rijbewijs (cat. AM) te behalen is natuurlijk de eerste stap het theorie-examen (voorlopig rijbewijs). Scooter-theorie.be helpt jou hierbij! Al jarenlang is Scooter-theorie.be DE specialist op het gebied van de “scooter theorie binnen 1 dag” cursus. Je volgt de cursus in slechts 3,5 uur en daarna ga je gelijk examen doen bij een examencentrum bij jou in de buurt. Zo slaag je, binnen 1 dag en heb je in de middag je voorlopig bromfiets rijbewijs AM.

Leeftijd en kosten

Zodra je 15 jaar en 9 maanden oud bent mag je het theorie-examen afleggen bij het examencentrum. 
In Vlaanderen kost het 15 euro om je examen af te leggen en in Brussel is dat 16 euro.
Enkel met een geldige Belgische identiteitskaart mag je deelnemen aan het examen. Kijk bij onze meest gestelde vragen welke documenten nodig zijn om je examen af te leggen.
P.S. Als je bij een willekeurig examencentrum je theorie-examen hebt behaald, dan ben je niet verplicht om je praktijkexamen ook daar af te leggen.

Bereid je goed voor!

Oefen met examenvragen

Studeer de wegcode met beschikbare oefenstof (makkelijk te leren. Geen dikke boeken of lappen tekst, maar alleen de ezelsbruggetjes en trucjes). Binnenkort zijn er complete e-books ook hier bij ons beschikbaar.

Volg de Scooter Theoriecursus

Bereid je nog beter voor met de bromfiets 1 dags cursus van Scooter-theorie.be.

Het theoretische examen

Je kan het examen afleggen vanaf 15 jaar en 9 maanden. Van de 40 meerkeuzevragen moet je er minstens 33 juist hebben.

De vragen woerden voorgelezen en daarna krijg je 15 seconden de tijd om het juiste antwoord te kiezen. Je hebt ook de mogelijkheid om je antwoord te wijzigen binnen de tijd. Het examen duurt 30 minuten. Je ziet meteen aan het einde van het examen of je wel of niet geslaagd bent. Ook heb je nog de mogelijkheid om de foute antwoorden na te kijken.

Daarna moet je je bij de balie melden, en doe je een ogentest. Heb je een bril, neem deze dan mee. Indien je niet slaagt voor de ogentest, dan moet je verplicht een afspraak maken bij een oogarts. Dit heeft verder geen gevolgen voor je bromfiets theorie-examen, want je bent natuurlijk geslaagd.

Dan ontvang je een document waarmee je bij het gemeentehuis je voorlopig rijbewijs kunt aanvragen. Op de achterkant van het document moet je verklaren dat je dan medisch geschikt bent om veilig te kunnen scooter rijden. Het voorlopig rijbewijs is drie jaar geldig vanaf de dag dat je geslaagd bent. Op je voorlopig rijbewijs wordt dat dan vermeld. Binnen 3 jaar moet je slagen voor je bromfiets praktijkexamen, anders zal je je scooter theorie-examen (AM) opnieuw moeten afleggen.

Ben je niet geslaagd?

Dat kan helaas ook gebeuren. Wees dan niet getreurd, want je hebt totaal 2 kansen om te slagen. Je mag niet op dezelfde dag opnieuw je scooter theorie-examen afleggen, maar gelukkig wel de volgende dag.